mandag 27. februar 2012

Kjempesuksess (Suksessterte)

8 eggehviter
400 g melis
400 g malte mandler
3 ss hvetemel
2 ss bakepulver

Gul krem
12 eggeplommer
3 dl kremfløte
360 g sukker
3 ts vaniljesukker
360 g romtemperert smør

Pynt
50 g melkesjokolade
1 ss kremfløte

 1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Bland de malte mandlene med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.
 2. Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Avkjøl kaken i formen, hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse.
 3. Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen med kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter smøret i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald – la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
 4. Legg den ene kakebunnen på et passende avlangt fat, bre over ca. 2/3 av kremen og legg den andre kakebunnen over. Smør resten av glasuren over kaken og langs sidene.
 5. Smelt sjokoladen over svak varme sammen med fløten, rør den glatt og ringle den over kaken. Sett kaken kaldt frem til servering.

10 kommentarer:

 1. Anonym6/20/2013

  er det virkelig 2ss bakepulver ? :o

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal faktisk være så mye...selv om det høres rart ut :-)

   Slett
 2. Anonym5/04/2014

  Hei Hvor stor er langpanna? Jeg har kjøpt meg ny stekeovn, og der er langpanna mye større enn i den gamle ovnen.
  Skal straks ha konfirmasjon og denne kaka ser veldig fin ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, nå måtte jeg fram med målebåndet gitt...langpanna jeg bruker er 35,5xx31,5 og ca. 5cm dyp.

   Slett
  2. Anonym5/11/2014

   Tusen takk for svaret:-)

   Slett
 3. Har du prøvd kaken i mindre rund form?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja det har jeg prøvd, brukte en springform på 22cm (bake it easy-form). Den ble høy og fin, men jeg husker dessverre ikke hvor lenge den stod i ovnen, men brukte samme temperatur. Tror nok den fikk stå noe lenger siden den er så mye høyere. Her får du nesten bare prøve deg frem :-)

   Slett
 4. ♡lig takk for svar:-)

  SvarSlett
 5. Anonym7/24/2014

  Flott kake! Jeg sliter med at kremen min blir tynn.. hvor lenge putrer du kremen din og tar du oppi smøret mens kremen er varm? Imponert at kremen er så flott! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Beklager noe sent svar... Jeg lar kremen koke på litt høy varme i rundt 3-5 minutter under konstant omrøring. Slitsomt, men det funker. Kremen blir ganske tykk i kjelen, men pass på, det spruter! Rører inn smøret med en gang jeg tar kjelen av platen, heller kremen gjennom en sil over i et litersmål og setter det i kjøleskapet. Helst over natten.

   Lykke til ;-)

   Slett