torsdag 1. mars 2012

Kjempesuksess med stoppeklokke

Jeg fikk spørsmål om hvor mye jeg skulle ha for å bake en Suksessterte til en barnedåp for en kollega av mannen min, og begynnte å tenke...hva koster det egentlig å bake en kake? En må jo selvsagt ta med prisen for råvarene, men i tillegg kommer jo bruk av elektriske duppeditter som miksmaster, nøttekvern og den fantastiske stekeovnen.

Dette måtte prøves ut, så dro på butikken og handlet inn alle ingrediensene og regnet ut prisen. Tok deretter tiden på min egen kakebaking - og jeg er egentlig ganske rask om jeg skal si det selv (hvis en ser bort ifra all VENTINGEN). Noen kaker er det en endeløs venting på at ting skal steke, tykne, kjøles ned eller varmes opp - og det er noe slitsomt for en med så STORE mengder tålmodighet som meg ;-)

SÅ - kaken Kjempesuksess koster mellom 170 og 200kr i ingredienser, her kommer det litt ann på hvor en handler, hvilke merker en bruker osv. Selve kaken, her mandelbunnen, tok meg ca. 30 minutter å røre sammen (da må en nemmelig male mandlene, skille eggene og piske marengs av eggehvittene for å så røre sammen deigen) og deretter skulle den steke i 25 minutter, før den ble satt til avkjøling. Mens kaken stod og sendte godlukt ut i hele huset (les SULTEN), ble det tid for å røre sammen glasuren, og dette er ikke hvilken som helst glasur. Den skal kokes opp under stadig omrøring, før romtemperert smør skal røres inn i biter til den er helt glatt og fin - dette tok ca. 15 minutter (har laget den før - kan ta noe lenger tid med "nybegynnere").

SÅ KOMMER VENTINGEN! Glasuren skal deretter avkjøles - og da mener jeg helt kald (best om den står i kjøleskapet over natten), den kan smøres på kaken etter tidligst 4 timer, men da er den gjerne litt tynn og vil lett gli utover.

Jeg begynnte på kaken i går ettermiddag klokken 17 og i dag tidlig, før jobb, ble den endelig ferdig :-)
Gleder meg til desserten i dag for å si det sånn!Konklusjon:
 1. Ingredienser: kr. 180,-
 2. Elekstrisitet: ca. 1 time - pris??
 3. Tid i arbeid: ca. 1 time og 30 minutter
 4. Tid i ventemodus: ca. 10 timer...kan kuttes ned til minimum 5...

Hva burde kaka koste?

2 kommentarer:

 1. Tor-erik3/01/2012

  jeg ville tatt 450 kr for en sånn kake.

  SvarSlett
 2. Høres ikke dumt ut, jeg vurderer rundt 400kr, men den prisen gjelder ikke for gode venner og familie ;-)

  SvarSlett