søndag 18. mars 2012

Lokkemat

I dag måtte jeg kapitulere og bake sjokoladebollene jeg har hatt lyst på hele uka, men med en liten vri. Jeg lagde en porsjon bolledeig - og rullet 16 små boller med ca. 1 sjokoladerute i hver (delt i 6 småbiter) og en rull med kanelsnurrer - ble 20 snurrer :-)

Og med så mye bakst i hus, brukte jeg det som lokkemiddel i håp om litt jobbing med vaskerommet - det ble med mekking på bil. Audun fikk mekket ferdig på Caddy'n og resten av dagen gikk med på prat over boller og kaffe :-) Alt i alt en koselig effta :-)


 Kjevle ut en langpanne av halve deigen, og smør den med smør, strø på kanel og sukker og rull den sammen til en rull som på bildet. Bruk en skarp kniv og skjær den i ca. 1 cm tykke skiver. Legg skivene på en langpanne og smør den med pisket egg. Stek i ovnen som skrevet i oppskriften for boller.Del halve deigen i 16 deler og legg 4-5 små sjokoladebiter på hver deigbit, rull dem til boller - pass på at all sjokoladen er dekket av deig og stek dem som anngitt i bolleoppskriften.Resultatet ble veldig bra - disse pyntet jeg med melis, ble veldig gode :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar