lørdag 3. mars 2012

Wienerbrød

12 stk.

1 pakke frossen butterdeig (6 plater)
3 dl ferdig vaniljekrem
2 dl melis
1-2 ss vann

Tips: Melisglasuren vil bli vannete dersom den legges direkte på vaniljefyllet. Ringle derfor melisglasuren rund wienerbrødene uten at den kommer på fyllet.

  1. Legg butterdeigsplatene utover benkeplata og la de tine (ca 20 minutter).
  2. Del hver plate i to, så du får tolv like store firkanter. Kjevle hver del litt slik at de blir litt større, pass på at bitene fortsatt er kvadratiske.
  3. Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på to stekebrett dekket med bakepapir.
  4. Legg 1 ss vaniljekrem på midten av hver firkant, brett deretter hjørnene inn mot midten slik at vaniljekremen dekkes helt av deigen.
  5. Stekes ved 225 °C på midterste rille i 12-15 minutter. Avkjøles helt på rist.
  6. Lag melisglasur av melis og vann og ringle det over wienerbrødene før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar