mandag 9. april 2012

Brownieostekake

Bunn
250 g usaltet smør
420 g sukker
2 egg
380 g hvetemel
60 g kakaopulver
1 ts natron
½ ts salt

Topping
80 g hvit sjokolade
300 g naturell kremost
60 g melis
1 egg

  1. Rør smør og sukker hvitt med en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Ha i ett egg om gangen, og bland godt mellom hvert egg.
  2. Sikt sammen resten av ingrediensene, ha det over i kakerøren i to omganger og bland det med kjøkkenmaskinen eller for hånd.
  3. Dekk en liten langpanne med bakepapir, press ⅔ av deigen utover pannen og la den sette seg i kjøleskapet i 20-30 minutter. Legg resten av deigen i plastfolie og ha den i kjøleskapet.
  4. Forvarm ovnen til 170 grader.
  5. Ta langpannen ut av kjøleskapet og stek den i ovnen i 25 minutter. Avkjøl bunnen før du lager toppingen.
  6. Lag toppingen mens kaken avkjøles. Hold ovnen varm.
  7. Smelt sjokoladen i en glassbolle over en kjele med kokende vann. Ta den av varmen og avkjøl den litt. Bruk en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin til å blande kremosten og melisen glatt, tilsett egget og bland godt før du rører inn smeltet sjokolade.
  8. Smør toppingen over den avkjølte bunnen, ta resten av deigen ut av kjøleskapet og bryt i store biter over kaken.
  9. Stek kaken i ca 25 minutter og la den hvile litt før du lar den stå i kjøleskapet noen timer. Skjær ostekaken i biter før servering.

1 kommentar: