onsdag 11. april 2012

Marmorkake

175 g romtemperert margarin
225 g sukker
3 egg
1,5 dl melk
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
2 ss melk

  1. Rør margarin og sukker lyst og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
  2. Bland inn hvetemel med bakepulver og melk vekselvis. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.
  3. Ta en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
  4. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form (avlang brødform, ca. 1,5 liter) og glatt den utover.
  5. Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren. Trekk en gaffel eller skje gjennom alle alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. på den måten får kaken et marmorert utseende.
  6. Stek kaken ved 175 grader i 50-55 minutter (40 minutter hvis du bruker varmluft) på nederste rille. La den stå noen minutter i formen før den hvelves ut på en rist.

1 kommentar:

  1. Disse så gode ut! Skal prøves i morgen i forbindelse med min bestemors 76-års dag. Takk for at du delte oppskriften.

    SvarSlett