mandag 16. april 2012

Appelsin-Cookies med sjokolade

100 g romtemperert smør
100 g naturell kremost
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
180 g hvetemel
100 g sjokolade i biter
100 g havregryn
Revet skall av 1 appelsin
Eventuelt 50 g smeltet mørk sjokolade til pynt

  1. Sett ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Bland ost og smør luftig, bruk helst en mikser til dette.
  3. Tilsett sukker og bland godt.
  4. Tilsett deretter vaniljesukker, hvetemel og havregryn, bland i sjokoladebitene og appelsinskallet til slutt.
  5. Rull deigen i to lange pølser og del opp i ca. 40 små biter. Rull hver bit til en liten kule som presses flat før den legges på et bakepapirkledt stekebrett. Det går fint med 20 små kaker pr. brett da de ikke hever noe.
  6. Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter. Kakene skal være svakt gyldne.
  7. Avkjøl kakene på rist og dekorer ved å ringle smeltet sjokolade over kakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar