mandag 2. april 2012

Sitronmuffins

12-16 muffins

240 g hvetemel
300 g sukker
3 ts bakepulver
4 ss sitronskall
80 g romtemperert, usaltet smør
2,5 dl helmelk
2 egg

  1. Forvarm ovnen til 170 grader (uten varmluft).
  2. Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser, og bland alt på la hastighet til du får en sandaktig konsistens.
  3. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.
  4. Tilsett eggene i røra og visp forsiktig til blandingen er glatt.
  5. Bruk en skje eller sprøytepose for å fylle muffinsformene 2/3 fulle og stek dem imidt i ovnen i 20-25 minutter. Bruk gjerne et muffinsbrett, oppskriften gir 12-16 muffins i brett.
  6. La kakene vile litt i brettet før de flyttes oer på en rist for avkjøling.
  7. Muffinsene er veldig gode i seg sel, men gjør seg også eldig godt med eggeglasuren fra suksesstera. Jeg bakte dem som Påskemuffins og brukte en halv porsjon eggeglasur som pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar