lørdag 26. mai 2012

Brownieostekake med bringebærkrem

Brownie
200 g grovhakket mørk sjokolade
200 g usaltet smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Ostekake
400 g kremost
150 g melis
½ ts vaniljeekstrakt
2 egg

Krem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær
Eventuelt noen bringebær til pynt

Brownie:
  1. Smelt sjokoladen over vannbad, rør den glatt.
  2. Bland smør og melis i en kjøkkenmaskin og tilsett eggene ett av gangen, rør godt i mellom. 
  3. Tilsett den smeltede sjokoladen sakte og bland godt.
  4. Hell blandingen i en liten langpanne (33x23x5 cm) dekt med bakepapir og glatt ut med en slikkepott.
Ostekake:
  1. Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin på lav hastighet til en glatt og tykk masse. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten. Blandingen skal være glatt og kremaktig.
  2. Hell osteblandingen forsiktig over browniebunnen og stek den i forvarmet ovn på 170 grader i 30-40 minutter eller til ostekaken er fast og ta på og svakt gyllen i kantene, midten skal fortsatt være lys.
  3. Avkjøl kaken helt, dekk til kaken og sett den i kjøleskapet i 2 timer, aller helst over natten.
Krem:
  1. Ha fløte, melis og bringebær i en bolle og visp det fast, men ikke stivt. Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et pent fat.
  2. Smør kremen på toppen av kaken og del den i passende serveringstykker.
  3. Pynt gjerne hvert stykke med friske bringebær.
Jeg prøvde ut oppskriften i en rund kakeform som vist på alle bildene, men den egner seg nok best i en langpanne.



Browniebunn

Hell over ostefyllet

Stek kaken til den er gylden i kantene og sett den til avkjøling

Smør på bringebærkremen og sett kaldt frem til servering


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar