søndag 13. mai 2012

Gulrotkake

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral planteolje
7,5 dl revet gulrot (ca. 8-10 store gulrøtter)

Glasur
200 g naturell kremost
2 ts vaniljesukker
100 g romtemperert smør, må være helt myk
250 g melis

  1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Pisk sammen egg og sukker til en tykk, hvit og luftig eggedosis. Tilsett oljen. Bland sammen mel med de øvrige tørre ingrediensene i en bolle og pisk alt inn i eggedosisen. Deretter vendes revet gulrot inn i røren.
  2. Fordel røren i en liten langpanne – smurt med olje og evt litt hvetemel. Stek  kaken på nederste rille i 30-35 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles før glasuren smøres på.
  3. Glasuren lages ved å piske sammen alle ingrediensene til den er hvit og luftig, og smør den tykke kremen over kaken. La den stå kjølig til servering.
Tips: Kaken vil falle litt i høyden etter at den er blitt avkjølt, den vil også virke veldig bløt – da den har mye fuktighet i seg på grunn av gulrøttene. MEN dette er ikke noe farlig. Bare smør på glasuren og kaken blir kjempegod J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar