onsdag 23. mai 2012

Havrebrød

Gir tre brød.

2 dl vann
1 liter skummet melk
50 g gjær
2 ts salt
1 liter havregryn, store
5 dl sammalt hvete, fin
15 dl hvetemel
Olje til smøring
Havregryn til pynt

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm vann og melk til 37 grader og hell blandingen over i bakebollen.
  2. Tilsett salt, havregryn og sammalt hvete og rør godt. Tilsett deretter mesteparten av hvetemelet og elt deigen til den er blank og smidig og slipper bollen lett.
  3. La deigen heve på et lunt sted under et bakeklede i ca. 1 time.
  4. Legg deigen på et melet bakebord og kna til den er smidig. Tilsett eventuelt mer hvetemel om nødvendig.
  5. Del deigen i tre og form avlange brød som legges i godt smurte former (1 1/2 liter). Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formen.
  6. La brødene etterheve i ca. 45 minutter, pensle deretter med kaldt vann og dryss over havregryn. Klapp lett på brødene slik at havrgrynene fester seg.
  7. Stek brødene på nederste rille ved 200 grader varmluft i ca. 40 minutter, ved bruk av vanlig ovn beregnes noe lengre steketid. 
  8. Avkjøl brødene på rist. 


Elt sammen deigen i en bakebolle og sett den til heving.

 


Stek brødene på nederste rille på 200 grader i 40 minutter, og avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar