torsdag 17. mai 2012

Kvæfjordskake


Sukkerbrød
110 g smør
185 g melis
8 eggeplommer
2, 5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 ss melk

Marengs
8 eggehvitter
260 g melis
3-4 ss mandelflak

Fyll
3 dl kremfløte

  1. Smør et stykke matpapir eller bakepapir godt, og legg det i en langpanne (30 x 40 cm).
  2. Rør smør og sukker porøst og tilsett eggeplommene en av gangen, husk å røre i mellom hver.
  3. Bland hvetemel og bakepulver, rør dette og melken inn i eggeblandingen, trykk røren utover langpannen med slikkepott.
  4. Pisk sukker og eggehvitter til stiv marengsmasse, stryk den litt ujevnt utover røren i pannen. Dryss mandelflak over.
  5. Stek bunnen på midterste eller nederste rille på 175 ºC til marengsen har fått farve og sukkerbrødet er gjennomstekt, ca 25 minutter.
  6. Avkjøl kaken litt, løsne den fra papiret og del den i to like deler.
  7. Pisk fløten til krem og legg den på den ene marengsbunnen, legg deretter den andre delen oppå med marengssiden opp. Skjær i passelige biter med skarp kniv og server. 

1 kommentar: