søndag 20. mai 2012

Mandelkake

5 egg
3,5 dl sukker
300 g mandler, males.
1 ts bakepulver
1 ss hvetemel

Mokkakrem
3-4 dl kremfløte (pisket)
3 ts melis
2 ts vaniljesukker
1 ts kakao
1 ss sterk kaffe (kan sløyfes)


  1. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn malte mandler, bakepulver og hvetemel.
  2. Hel røren i en smurt springform (26cm) og stek den ved 150 °C varmluft i ca 75 minutter.
  3. Avkjøl kaken helt før kremen lages.
  4. Del kaken i to like deler på langs og smør et lag med mokkakrem mellom før lokket legges på og resten av kremen smøres på og rundt kaken. Pynt gjerne med revet mørk sjokolade. 

Ønskes en mindre kake (20 cm form), bruk målene nedenfor til bunnen:
3 egg
2 dl sukker
180 g mandler
½ ts bakepulver
½ ss hvetemel

Liten form stekes ved 150 grader i ca. 35-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar