torsdag 24. mai 2012

Nanbrød

50 g gjær
1 beger yoghurt naturell (5 dl)
1 ts sukker
1/2 ts salt
6 dl hvetemel
1 ss olje
1 egg

  1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunken yoghurt, la det stå i 5-10 minutter. Brukes tørrgjær kan den røres rett inn i yoghurten.
  2. Bland mesteparten av hvetemelet, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett yoghurt med gjær og vispet egg og bland det sammen til en deig. Arbeid inn så mye mel at det blir en smidig deig.
  3. Kna deigen på et godt melet bakebord, minst 4 minutter.
  4. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast eller fuktig bakeklede. La det heve i 2-3 timer på et lunt sted.
  5. Elt deigen på bakebordet og del den i seks like store deler. Strekk brødbitene til de er lange og dråpeformede.
  6. Legg leivene på stekebrett 2 og 2, og stek dem i forvarmet ovn på øverste rille på 250 grader varmluft i 8 minutter, brukes vanlig ovn vil det ta noe lengre tid (10-12 minutter).
  7. Pakk Nanbrødene inn i et bakeklede til de skal spises.

Tips: Du kan pensle det ustekte brødet med smeltet smør tilsatt urter og hvitløk. Dryss gjerne med finhakket chilli og spisskummen over

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar