fredag 18. mai 2012

Peanøtt Konfekt

250 g hvit sjokolade
250 g mørk sjokolade
175 g crunchy peanøttsmør (grov type – ca. ½ glass)

  1. Kle en liten langpanne med bakepapir.
  2. Smelt hvit sjokolade og peanøttsmør i vannbad eller i mikrobølgeovn (30 sek på full effekt, ta ut og rør – gjenta til blandingen er smeltet).
  3. Hell blandingen i formen, smelt den mørke sjokoladen og ha den i formen. Rør litt rundt med en kniv for å lage marmormønster i blandingen.
  4. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til avkjøling.
  5. Skjær ut konfekten i passe store biter før den stivner helt. Sett den kaldt til servering.
Lettere blir det ikke å lage god "hjemmelaget" konfekt :-)


Smelt hvit sjokolade og peanøttsmør over vannbad og gjør det samme med den mørke sjokoladen.


Hell blandingene over hverandre i en liten form  og lag marmormønster med en gaffel, sett formen kjølig til sjokoladen har stivnet, gjerne over natten.
Del sjokoladen i små biter og legg dem i en serveringsskål.

4 kommentarer:

  1. Anonym4/22/2014

    Hei, hvor lang tid tar det før man kan skjære opp konfekter i biter? Regner med at det er dumt å la den stå over natten, da stivner den vel helt..?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, sjokoladen stivner på 2-3timer(har aldri sjekket tiden skikkelig), men det går helt fint å la den stå over natta. Da må du bare la den stå litt på benken før den deles i biter.

      Slett
  2. Anonym4/23/2014

    Tusen takk for svar :) Hvor stor form pleier du å bruke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg pleier å doble oppskriften og fylle en vanlig langpanne(den som følger med stekeovnen), på enkel porsjon kan du bruke en liten langpanne, ca. 20x30 eller 20x20. Eneste forskjell blir tykkelsen på bitene, smaker like godt uansett :-)

      Slett