onsdag 30. mai 2012

Rundstykker med byggryn

2 dl byggyn
10 dl vann
100 g gjær
1 ts salt
10 dl sammalt hvetemel
10-12 dl hvetemel
  1. Kok byggrynene i vannet under lokk i ca. 10 minutter, pass på så ikke vannet fordamper. La blandingen avkjøles i 30 minutter, til den er ca. 37 grader.
  2. Rør ut gjæren i litt vann, tilsett den oppløste gjæren, salt, sammalt hvete og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen godt, tilsett så mye hvetemel at deigen blir smidig.
  3. La deigen heve under et bakeklede på et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Klapp deigen ut i en smurt langpanne, skjær deigen i 16 like store biter og la dem etterheve under et bakeklede i ca. 1 time.
  5. Pensle brødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
  6. Avkjøles på rist.

2 kommentarer:

  1. bruker du hel byggryn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, har brukt vanlig hel bygggryn fra matbutikken.

      Slett