torsdag 31. mai 2012

Sjokoladepai med jordbær

Bunn
150 g hvetemel
75 g sukker
1 krm salt
125 g kaldt smør
Smør/olje til formen
100 g mørk sjokolade

Fyll
3 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
400 g hele friske jordbær, renset
Hakkede pistasjnøtter til pynt

  1. Bland mel, sukker og salt. tilsett smøret i terninger og smuldre det i melet.
  2. Smør en terteform med smør/olje og trykk deigen ut i formen. Den kan godt stikke litt over kanten.
  3. Prikk deigen med gaffel, og bak den ved 185 grader i ca. 15 minutter, til den er gjennomstekt. Trim kanten med en kniv om nødvendig.
  4. Grovhakk 100 g mørk kokeesjokolade og spre den utover den varme paibunnen, vent til den har smeltet og spre den utover med en slikkepott.
  5. La tertebunnen kjøle seg helt ned i kjøleskap.
  6. Varm opp fløten i en kaserolle til rett under kokepunktet. Hakk 200 g sjokolade i biter og ha den i fløten. La den smelte og rør godt. La massen kjøle seg ned og tykne litt, og fordel den over den avkjølte tertebunnen.
  7. Sett jordbærene forsiktig ned i sjokolademassen og dryss paien med hakkede pistasjnøtter.
  8. Sett paien kaldt i minst 3 timer, gjerne natten over. Serveres kald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar