fredag 11. mai 2012

Skillingsboller

100 g margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
1 egg
1 ½  dl sukker
1 ts kardemomme
850 g hvetemel
2-4 ss smør
Kanel og sukker
Melis til pynt
  1. Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til 37 °C og rør inn gjæren.
  2. Visp egget lett sammen og bland det i melkeblandingen.
  3. Tilsett sukker, kardemomme og mesteparten av hvetemelet og rør deigen sammen. Tilsett resten av hvetemelet til deigen slipper bollen.
  4. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  5. Del deigen i to og kjevle ut to leiver, smør på smør g strø kanel og sukker over. Rull leivene sammen og del dem i skiver på 1-2 cm. Legg dem på bakepapirkledte stekebrett. 
  6. Pensle bollene med egg og sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 180 °C varmluft i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist, og pyntes med melis.

Kjevle ut en leiv, og ta på smør, strø over kanel og sukker.
 
Rull sammen og skjær i skiver.
 
Legg Skillingsbollene på et stekebrett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar