onsdag 30. mai 2012

Solsikkebrød

3 brød

12 dl skummet melk
50 g gjær
2 ss olje
1 ss salt
10 dl havregryn
7 dl sammalt hvete
8 dl sammalt rug
1 dl solsikkefrø
8-10 dl hvetemel
Vann til pensling
Solsikkefrø til pynt
  1. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i en stor bakebolle. Tilsett olje, salt, havregryn, sammalt hvete, sammalt rug og solsikkefrøene.
  2. Arbeid deigen godt sammen og ha i mesteparten av hvetemelet. Deigen skal være smidig og lett å arbeide med.
  3. Sett deigen til heving på et lunt sted, dekket med et bakehåndkle i 1-2 timer..
  4. Hell ut deigen på et melet bakebord og elt deigen til den er smidig, ha i mer hvetemel om nødvendig.
  5. Del deigen i tre emner og form til tre avlange brød som settes på et smurt stekebrett eller i tre brødformer. Dekk til brødene og la dem etterheve på et lunt sted, under et bakeklede i 45 minutter eller til dobbel størrelse, pensle brødene med vann og strø over med solsikkefrø.
  6. Sett brødene i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 45-60 minutter. Bank undersiden av brødet etter 45 minutter, det lyder hult når de er ferdige. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar