fredag 1. juni 2012

Kransekakestenger

250 g melis
250 g mandelmel
1 ss hvetemel
2 eggehviter

  1. Mal mandlene med melisen, bland i mel og elt inn så mye halvvispet eggehvite at det blir en smidig deig.
  2. Klapp deigen flat, pakk den i aluminiumsfolie og legg den i stekeovnen, som innstilles på 100 grader. La deigen ligge i en time. Ta den ut og avkjøl den helt.
  3. Trill fingertykke pølser som skjæres i ca. 7 cm lange stenger eller formes til små kranser. Dersom deigen er klissete kan den rulles ut i litt mandelmel.
  4. Stek kakene midt i ovnen på 210 grader i 10 minutter, avkjøl stengene på rist. Pynt med melisglasur eller med smeltet sjokolade.
Tips: Kakene oppbevares i en tett boks, dersom de blir harde, kan du legge en brødskalk i boksen og vente noen timer. Da vil kakene trekke til seg fugtigheten fra brødet og bli myke igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar