tirsdag 12. juni 2012

Pavlova

Marengsbunn
4 eggehviter
1/2 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizenna)

Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker

Pynt
400 g friske bær etter ønske 
  1. Pisk eggehviter og salt til det er stivt og danner topper.
  2. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs, sikt over masstivelsen og vend den forsiktig inn i blandingen.
  3. Dekk et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel etter en kakeform (ca. 22-24cm) Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2 cm høy.
  4. Stek kaken i 35 minutter på 160 grader varmluft eller ca. en time i vanlig ovn, til bunnen er sprø på utsiden og gylden i fargen. Skru av ovnen og la bunnen stå til den er avkjølt.
  5. Legg bunnen på et passende fat og fordel vaniljekremen jevnt over bunnen. Pisk deretter kremfløten og sukkeret til en myk krem og fordel over vaniljekremen. Rens og eventuelt del bærene og legg dem førsiktig over kremen.
  6. Serveres straks!

Tips: Marengsbunnen kan lages noen dager i forveien, la den ligge på et tørt sted med litt bakepapir rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar