onsdag 11. juli 2012

Appelsinostekake


Kakebunn
5 eggehviter
1 ½ dl sukker
1 ss potetmel
100 g valnøtter
100 g kokesjokolade

Fyll
400 g kremost
1 dl kremfløte
1 ½ dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 ½ ts revet appelsinskall
5 eggeplommer
Pynt med smeltet sjokolade

1.      Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre til tykk marengs.
2.      Hakk valnøtter og sjokolade, bland med potetmel og vend det inn i marengsen.
3.      Ha massen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen (eller bruk en bake-it-easy form). Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
4.      Lag fyllet: Ha alt unntatt eggeplommene i en bolle og pisk til en smidig krem. Rør så inn eggeplommene, en om gangen.
5.      Ha fyllet over kakebunnen i formen. Stek kaken videre i ovnen ved 175 ºC i 30 minutter til. Avkjøl kaken helt i formen, la den gjerne stå i kjøleskapet over natten.
6.      Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret, legg kaken over på et pent fat og pynt med smeltet sjokolade og kanskje noen appelsinskiver om du vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar