fredag 20. juli 2012

Sommerferie - en oppsummering

Det har vært godt med ferie, det gav oss tid til å få unna mange små prosjekter hjemme og jeg fikk testet ut endel småoppskrifter jeg hadde liggende. Så her kommer en liten ferieoppsummering, og en liten oppskrift på noe godt :-)
Jeg startet ferien med å bli med mannen min ned til Rygge militære flyplass (nei vi dro ikke til varmere strøk), der hans store hobby står til vanlig, for å holde gutten med selskap mens han mekket litt på det lille jagerflyet (en såkalt Vampire fighterjet...eller no).

Flyet ser for øvrig slik ut:


Her hadde jeg gooood tid til å lese i fantasy-boka mi mens Audun krabbet inn under flyet og begynnte å skru, jeg nevnte noe om "meget sosialt og hyggelig å kunne være med..."

Videre i denne "ferien" har jeg testet ut flere oppskrifter, noen er alt lagt ut så de nevner jeg ikke her, men jeg fant en oppskrift på Aprikosgodis som så lovende ut, men litt i sunneste laget - så tilsatte mer sukker, de ble ikke så ille - og smaker MASSE aprikos :-)


Oppskriften på disse skal ligge rett nedenfor dette innlegget, ellers finner du den i margen under fanen "Godis". Fort gjort å lage, og å spise ;-)


Vi begynnte også med et prosjekt vi har ønsket å få unnagjort siden før vi flyttet hit, det å fjerne alt rotet bak garasjen (som fikk tomta vår til å ligne skrotnissens bakhage...uff!). Men tirsdag denne uken kom Conrad med gravemaskinen sin og da ble alt så mye lettere - og vi begynnte å jobbe:


Området bak garasjen så ikke spesielt stort ut før vi begynnte...
Plassen forran garasjen trengte litt "fyll"...


Plassen ble fin, nå trenger vi bare å "rake" ut grusen litt, så den blir slett og fin, deretter bygge platting og fikse litt på ugresset som stikker opp i forkant av bildet :-)


Tilslutt et lite WOW-bilde, syntes jeg selv i hvertfall - vi har fått en ekstra hageflekk på ca. 60-70 kvadratmeter, her er det sådd gress (vet ikke om det blir bra, men vi prøver) og om noen år kommer det kanskje noen frukttrær :-)
Men etter all denne jobbingen ble det litt mye for oss, og når nabo'n inviterte til grilling...eller om vi inviterte oss selv (litt usikker der...), ble det klargjort for en hyggelig kveld med skravling, grillmat, kake og kortspill. Kenneth nevnte en gang at sånn gul kake - det var godt - og gul kake ble det:


Det ble min versjon av suksessterte, Kjempesuksess (oppskrift under "Kaker"), en dobbeldekker av en suksessterte med ekstra krem, og sjokolade på toppen - herlig!
Vi lærte også et nytt kortspill - Canasta - noe jeg syntes var veldig artig, mest fordi det var et lagspill (les: jentene mot gutta) der May Lill og jeg slo dem vær gang :-)
Syntes det var så gøy at vi ble bedt over kvelden etter; på mer kake og canasta ;-)
Men så er vi snart tom for feriedager for denne gang og gleder oss til å komme tilbake på jobb så vi kan slappe av litt og ta det med ro, men først er det helg...og rørleggeren er her for å fikse litt på vaskerommet....

3 kommentarer:

 1. Hanne-Sophie10/31/2012

  Jeg finner ikke denne under kaker..? :/ vil veldig gjerne prøve den :)

  SvarSlett
 2. Hanne-Sophie10/31/2012

  åh, der fant jeg.. men på bildet som er sammen med oppskrifta, ser kremen litt tykkere ut? stemmer det? jeg er på utkikk etter ei oppskrift med tynn krem -nesten(!) flytende, men finner det ingen plasser..
  på det bildet du har i dette innlegget, ser kremen tynn ut, slik som den var første gang jeg smakte suksessterte -men aldri har funnet igjen.. :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, hei! Beklager sent svar. Grunnen til at denne ser litt tynn ut på bildet er at jeg ikke kokte den lenge nok før jeg rørte inn smøret. Om du gjør det vil nok også din glasur bli noe tynn :-)

   Slett