mandag 2. juli 2012

Tebirkes


16 stk

2 ½ dl lunkent vann (37 ºC)
50 g gjær
½ ts salt
1 egg
1 ½ ss sukker
50 g smør
8-10 dl hvetemel
1 egg til pensling
Valmuefrø til pynt
  1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett smeltet smør, egg, salt, sukker og mesteparten av hvetemelet.
  2. Tilsett så mye mel at deigen blir jevn og smidig. La deigen hvile i noen minutter.
  3. Deigen skal ikke forheves men kjevles med det samme til en avlang leiv, ca. 20-65 cm.
  4. Pensle overflaten med vispet egg og brett den ene langsiden inn mot midten, gjør det samme med den andre siden slik at det blir tre lag.
  5. Snu deigen slik at skjøten kommer ned og del den i 16 like store stykker. Fordel stykkene på to stekebrett og la dem heve under et bakeklede til dobbel størrelse.
  6. Stekes midt i ovnen ved 220 ºC i 12-15 minutter.
  7. Avkjøles på rist.

1 kommentar:

  1. Anonym5/16/2013

    De så kjempe gode ut, dette må prøves :)

    SvarSlett