fredag 17. august 2012

Snurrings Surprise


100 g margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
1 egg
1 ½  dl sukker
1 ts kardemomme
850 g hvetemel
½ liter ferdig vaniljekrem
2 ss myk margarin
1-2 ss kanel
2 ss sukker
Evt. melis til pynt
  1. Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til
  2. 37 grader og rør inn gjæren.
  3. Visp egget lett sammen og bland det i
  4. melkeblandingen.
  5. Tilsett sukker, kardemomme og mesteparten av hvetemelet og rør deigen sammen. Tilsett resten av hvetemelet til deigen slipper bollen.
  6. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  7. Del deigen i to emner og kjevle den ene ut på et stekebrett. Legg et tykt lag med vaniljekrem på hele leiven.
  8. Kjevle ut den avdre delen til en leiv og smør på margarin og strø over kanel og sukker. Rull leiven sammen og del den i 20 like store deler. Fordel snurringsene på vaniljekremen og la det hele etterheve på et lunt sted i minst 40 minutter.
  9. Pensle snurringsene med egg og sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 180 °C varmluft i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
  10. Del kaken i serveringsstykker og legg dem på et pent fat. Om du ønsker kan du pynte dem med melis.

 Kjevle ut halvparten av deigen til en stor leiv...

 Smør på ferdig vaniljekrem...

 Kjevle ut en ny leiv, smør på smør og strø med sukker og kanel - rull sammen og del i skiver...

 Legg skrivene pent utover vaniljefyllet...smør med pisket egg...

 Og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter...


Del i serveringstykker og legg dem på et pent fat...NYT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar