onsdag 15. august 2012

Blåbærbrownie


Kaken
3 dl sukker
1 dl kakao
125 g smeltet smør, avkjølt
2 egg
2 ½ dl hvetemel
1 ss vaniljeessens
4 dl blåbær (400 g)

Pynt
2 dl kremfløte
25 g sjokolade (etter ønske)
  1. Sett ovnen på 180 ºC.
  2. Rør sammen sukker og kakao, bland inn smør og blåbær.
  3. Bland inn vaniljeessens og sammenrørte egg.
  4. Bland så inn hvetemelet.
  5. Hell deigen over i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter og stek kaken i forvarmet ovn på 180 ºC i ca. 30 minutter.
  6. Avkjøl kaken helt før den pyntes.
  7. Smelt sjokolade og 1 ss kremfløte i en kjele, rør til det blir en glatt røre – avkjøles.
  8. Pisk resten av fløten til krem.
  9. Legg den avkjølte kaken opp ned på et pent fat, legg kremen midt på kaken og smør den pent utover.
  10. Ringle sjokoladen over kremen på kaken.
  11. Dersom du har litt hele blåbær i bakhånd kan disse også legges på toppen av kaka som pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar