mandag 13. august 2012

Jordbærpai


Paibunn:
½ dl appelsinjuice, gjerne nypresset.
1 egg
1 ss sukker
1 ts salt
5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g smør

Jordbærglasur:
½ liter friske jordbær, skylte (evt.400 g frosne, tint og rent av)
2 dl sukker
2 ½ ss maisenna
1 dl vann
Jordbærfyll: 1 liter friske jordbær, skylte (evt. 800 g frosne, tint og rent av)

  1. Bland appelsinjuice, egg, sukker og salt i en liten bolle
  2. Bland hvetemel og vaniljesukker i en stor bolle. Skjær smøret i biter og legg oppå. Kna sammen til en deig, bruk gjerne hendene.
  3. Tilsett appelsinjuiceblandingen og bland med en gaffel til en myk deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i fryseren i ca. 1 time.
  4. Press deigen ut i en paiform (22cm) og prikk bunnen med gaffel.
  5. La formen stå i kjøleskapet i ti minutter mens du varmer ovnen til 200 °C varmluft.
  6. Stek paibunnen i 15-20 minutter. La paibunnen bli helt kaldt før den fylles.
  7. Lag så fyllet. Mos ½ liter jordbær i en middels stor kjele
  8. Bland sukker og maisenna og bland sammen med jordbærene. Tilsett 1 dl vann.
  9. La det koke opp på lav varme. Rør med jevne mellomrom. La blandingen syde til den tykner, 5-8 minutter. Sil jordbærglasuren og avkjøl den.
  10. Legg 1 liter friske jordbær i paibunnen. Hell den kjølnede jordbærglasuren over de friske jordbærene. Avkjøl paien i minst 2 timer.
  11. Serveres med pisket krem eller vaniljeis.
Hvordan gå frem?

 Lag bunnen...
 Kok opp jordbærglasuren...
 Sil av glasuren...
Legg fyllet og glasuren i den ferdigstekte bunnen...Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar