mandag 20. august 2012

Noe om sjokoladeis


Bilde hentet fra krydder.org.
en av mine yndlingsbøker er en snerten liten sak som heter Sjokolade - Ja takk! av Sandra Boynton. I den finner du en hel mengde herlige små kommentarer og noen lengre "vitenskapelige" tekster slik som den du ser nedenfor.
Ingen sjokoladeforsker med respekt for seg selv, kan ha unngått å legge merke til et forvirrende karaktertrekk som er vanlig blant dem som er glad i mørk sjokolade: De foretrekker vanligvis vaniljeis fremfor sjokoladeis. Dette er ikke særlig godt kjent fordi hver eneste Vaniljeisforetrekkende-mørk-sjokolade-elsker tror at denne tilbøyeligheten er en brist i karakteren. Med forlegenhet, skam, og inneslutthet som resultat.
Fordi vaniljeis utgjør 55 prosent av det totale iskremsalget, sammenlignet med sjokoladeisens elendige 9 %, trekker skjødesløse statistikere den konklusjon at "Vanilje er en mer populær smak enn sjokolade". Disse forskerne har ikke tatt med i beregningen de upubliserte, men beviselige fakta at et betydelig antall sjokofile aldri tyr til sjokoladeis. Det vil således være mer korrekt å si at det ikke er sjokoladen det er noe galt med, men isens negative innflytelse på den.
Jeg er ikke en av de som automatisk går for vaniljeis da sjokoladeis ikke er ren sjokolade og må innrømme at jeg passer inn blandt de 9 % som kjøper sjokoladeis på butikken. Men ikke idag...

Audun ringte meg fra jobb idag og mindte meg på at det var ønske om kake på arbeidsplassen hans i morgen, og kunne jeg være så snill...klart jeg kan :-)

En kollega uten kone/samboer/kjæreste og bakekunnskaper har bursdag og kake er jo et must når det er bursdager på gang - så da må jeg prøve å finne en kake som passer seg for en gjeng verksted-karar og som er lett å frakte og en som ikke trenger å stå i kjøleskap...

Hmmmm...SJOKOLADEKAKE...mye mulig...eller no helt annet...vi får se ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar