torsdag 9. august 2012

Sitronkake

4 egg
½ ts sitronsyre
1 krm salt
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
Saft av 2 sitroner
2 ss vann
Skall av 2 sitroner
1 lime eller sitron til pynt

  1. Skill eggene. Stivpisk eggehvitene med sitronsyre og salt.
  2. Tilsett en tredjedel av sukkeret og visp i noen minutter.
  3. Visp eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis i en passe stor bolle, tilsett melet og rør godt.
  4. Rør inn sitronsaft, vann og revet sitronskall.
  5. Vend deretter forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
  6. Helle røren i en godt smurt kakeform, det er best med en form med hull i midten, men du kan også bruke en vanlig springform.
  7. Stek kaken i ovnen ved 175 ºC (uten varmluft) i 30-40 minutter, kaken skal være gylden og gjennomstekt.
  8. Løsne kaken forsiktig langs kanten før den hvelves over på et pent fat.
  9. Pynt kaken med skiver av sitron eller lime.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar