mandag 24. september 2012

Nøttekake med Kaffekrem


Mandelbunn
5 egg
4 dl melis
2 ts bakepulver
4 ss hvetemel
200 g malte mandler

Sjokoladefyll
2 dl fløte
200 g sjokolade

Kaffekrem
3 dl fløte
1-2 ss sukker
1-2 ts NesCafé Gullkaffe-pulver

1.      Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis.
2.      Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott.
3.      Kle en springform, ca 24 cm, med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle.
4.      Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen.
5.      Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og elastisk.
6.      Bre sjokoladekremen utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladekremen har stivnet.
Visp fløte, sukker og kaffepulver til krem. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose.
7.      Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.

 Slik gjøres det i bilder...
 Mal mandlene...

 Rør sammen ingrediensene til bunnen og stek den...

 Lag Sjokoladefyllet og hell det over i mandelbunnen...

Lag kaffekremen og legg den i en tykt lag over hele kaketoppen, pynt med strøssel eller revet sjokolade :-)

3 kommentarer:

  1. Bakte den i dag.
    Forventet noe sprøaktig, seig bunn. Bunnen minnet heller om påskemasipan. Veldig saftig og aromatisk. Sammen med sjokolade og kremen smaker nydelig.
    Den oppskrift kommer rett på favoritt lista.

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott du likte den, husker ikke hvor jeg fant denne oppskriften, men har laget mange kaker med samme type bunn så visste hva jeg ville få :-)

      Slett
  2. Jeg skal lage en kake med vaniljekrem og kaffekrem med litt karamellsmak... er denne oppskriften på kaffekrem fin - altså får du en ordentlig kaffesmak? :)

    SvarSlett