lørdag 15. september 2012

Sjoklova



Marengsbunn
4 eggehviter
½ ts salt
250 g sukker
2 ts maisenna (maisstivelse)

Sjokolademousse
100 g melkesjokolade
1 egg
1 ss sukker
1,5 dl kremfløte

Krem
1,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 pose daimkuler

1.      Pisk eggehviter og salt stivt, tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
2.      Fyll marengsen over i en rund springform (24/26 cm) med bakepapir i bunnen og stek den midt i ovnen på 160 grader varmluft i 40 minutter, uten varmluft og den bør stå i ca. 1 time.
3.      La marengsbunnen avkjøles helt (den vil falle sammen når den avkjøles) før den presses forsiktig ned med baksiden av en spiseskje slik at bunnen blir flat.
4.      Lag sjokolademoussen. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over et vannbad og la den avkjøles noe.
5.      Pisk egg og sukker til eggedosis og kremfløten til krem.
6.      Bland kremen, eggedosisen og sjokoladen forsiktig sammen og hell blandingen over marengsbunnen mens den fortsatt er i formen.
7.      Sett kaken til avkjøling i minst 3 timer, helst over natten.
8.      Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem og smør utover sjokolademoussen.
9.      Hell over daimkulene og la kaken stå kaldt i en halv time så kremen setter seg. Skjær forsiktig langs kanten på formen og ta kaken ut av formen. Sett den over på et pent fat og jevn ut kantene.
10.  Oppbevares kjølig til servering.


 Pisk stiv marengs

Fyll marengsen  over i en springform, derom du ikke har den typen med fat under,
husk å legge et bakepapir i bunnen. 

 Marengsen vil være høy og fin når den tas ut av ovnen, men den vil fort falle sammen - og det er helt greit.



 Når marengsen er avkjølt og har falt sammen, press den forsiktig ned med baksiden av en skje.

 Lag sjokolademoussen i tre deler, krem, eggedosis og smeltet sjokolade. Bland dem forsiktig sammen.

 Hell sjokolademoussen over marengsbunnen, og sett den til avkjøling i minst tre timer, helst over natten.

 Pisk krem av fløte og vaniljekrem, bre kremen forsiktig over sjokolademoussen og pynt med daimkuler.

Ta kaken forsiktig ut av formen og jevn ut kantene med en kniv. Legg gjerne noen pikekyss langs kanten som pynt. Hvis det er sesong for jordbær vil det også kunne være en fin pynt rundt kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar