fredag 2. november 2012

Kaffekake

190 g smør, romtemperert
130 g hvetemel
190 g brunt sukker
3 store egg
60 g kakaopulver
1 ts bakepulver
¼ dl helmelk
1 ss sterk kaffe, avkjølt

Glasur
60 g smør, romtemperert
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
4 ss kaffe

En brødform eller ildfast form på ca. 8,5 cm x 17, 5 cm med 7 cm høye kanter.

  1. Forvarm ovnen til 170 ºC, smør formen og dryss over litt mel, eller bruk olje.
  2. Kjør smør og sukker hvitt med mikser og tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg og pass på å få med rester langs kanten.
  3. Bland alt det tørre i en bolle og bland kaffe og melk. Tilsett det tørre vekselsvis med kaffemelken til en jevn røre.
  4. Ha blandingen over i formen, glatt den ut og sett formen midt i ovnen og stek den i 45 minutter til en time.
  5. La kaken hvile litt i formen før toppen skjæres bort og den hvelves over på et pent fat.
  6. Lag glasuren, bland smør, melis vaniljesukker og kakao i en bolle og tilsett kaffen litt og litt til du får en glatt og fin glasur. Smøres på kaken straks.



 Fyll formen med røre, jeg hadde her en form med litt andre mål, men det gikk også greit.

 Kaken ble stekt og vokste seg godt over kanten på formen. Da tok jeg en skarp kniv og skjærte toppen rett av kaken.

La kaken opp ned på et søtt kakefat og spiste restene etter toppen mens jeg lagde glasuren :-)

1 kommentar: