tirsdag 4. desember 2012

Eclairs med vanljekrem og sjokolade


50 g smør
2 dl vann
2 dl hvetemel
3 egg
1 pk ferdig vanljekrem
100 g smeltet sjokolade

  1. Kok opp vann og smør og ta kjelen av platen. Vent til smøret har smeltet helt før du blander inn hvetemelet.
  2. Ha deretter i eggene, ett av gangen.
  3. Ha røren over i en sprøytepose uten tipp og sprøyt ut 5-10 tykke striper på et bakepapir (antallet kommer ann på hvor store du vil ha dem)
  4. Stek eclairsene i stekeovnen på 200 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er blitt store, luftige og gyldne.
  5. Gjør klart vaniljefyllet mens eclairsene står i ovnen. Fyll det over på en sprøytepose med lang smal tipp.
  6. La eclairesene avkjøles til du klarer å ta i dem, men ikke så lenge at det detter helt sammen og blir kompakte. Lag et lite snitt med en skarp kniv enten midt under eller på kortsiden av hver eclair og sprøyt inn vaniljefyll, fyll i så mye at hver eclair ser ut som de gjorde da de stod i ovnen.
  7. Legg eclairsene på et passende fat og hell over smeltet sjokolade. Sjokoladen kan smeltes enten i mikrobølgeovn på middels varme, eller over et vannbad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar