tirsdag 12. mars 2013

Hummingbird-kake


300 g sukker
3 egg
3 dl solsikkeolje
270 g skrelte, moste bananer (ca. 3 store)
1 ts malt kanel, og litt ekstra til pynt
300 g hvetemel
1 ts natron
½ ts salt
¼ ts vaniljeekstrakt
100 g hermetisk ananas (1 liten boks med ananas i biter á 235 g, minus vannet), i små biter.
100 g hakkede pekannøtter (eller valnøtter), og litt ekstra, både hakkede og hele til pynt.

Kremost-topping
600 g melis
100 g romtemperert, usaltet smør
250 g kald kremost (eks. philadelfia)

  1. Forvarm ovnen til 170 grader (uten varmluft).
  2. Ha sukker, egg, olje, banan og kanel i en kjøkkenmaskin eller bruk elektrisk håndmikser og visp til alt er godt blandet (ikke bry deg om det ser ut som om blandingen har skilt seg litt).
  3. Tilsett sakte mel, natron, salt og vaniljeekstrakt, og visp til alt er godt blandet.
  4. Rør inn den hakkede ananasen og pekannøttene med slikkepott til det er jevnt fordelt.
  5. Fordel blandingen på to runde former á 26 cm med bakepapir i bunnen og stek dem i 30-35 minutter til de er gyldne og har en svampaktig konsistens.
  6. La kakene hvile litt i formene før de flyttes over på en rist for avkjøling.
  7. Lag kremost-toppingen mens du venter.
  8. Visp melisen og smøret i en kjøkkenmaskin eller bruk elektrisk håndmikser, og kjør på middels hastighet til alt er blandet godt.
  9. Ha i kremosten og bland alt godt sammen.
  10. Kjør på middels hastighet i minst fem minutter, til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye, da blir toppingen fort for løs.
  11. Når kakaebunnene er avkjølt, legg en bunn på et kakefat og fordel ca. 1/3 av kremost-toppingen med en kniv eller slikkepott.
  12. Legg neste bunn oppå og fordel resten av toppingen over og på sidene av kaken.
  13. Pynt med Pekannøtter og dryss litt kanel på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar