fredag 9. august 2013

Red Velvet kake


120 g romtemperert, usaltet smør
300 g sukker
2 egg
20 g kakaopulver
0,4 dl rød konditorfarge (helst Dr. Oetker)
1 ts vaniljeekstrakt (ca. 1/3 flaske)
2 ½ dl kjernemelk (skummet kulturmelk)
300 g hvetemel
1 ts natron
½ ts salt
3 ts hvitvinseddik

Kremost-topping
600 g melis
100 g romtemperert, usaltet smør
250 g kald kremost (eks. philadelfia)
 1. Forvarm ovnen til 175 grader uten varmluft
 2. Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin eller bruk elektrisk håndmikser, og bland alt på middels hastighet til røra er lett og luftig og godt blandet. Sett maskinen på høy hastighet, tilsett eggene og kjør til alt er godt blandet.
 3. Bland kakaopulver, den røde konditorfargen og vaniljeekstrakten i en bolle til du får en tykk, mørk masse. Ha den over i smørblandingen og bland godt til du får en jevn deig og farge (bruk en slikkepott til å få med rester langs kanten).
 4. Sett maskinen på lav hastighet og hell sakte i halvparten av kjernemelken. Bland godt sammen og tilsett halvparten av melet og kjør til alt er godt blandet. Gjenta prosessen til all kjernemelken og hvetemelet er tilsatt, bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten.
 5. Kjør røren på høy hastighet til du får en jevn og glatt blanding, sett maskinen på lav hastighet og tilsett salt, natron og hvitvinsedikk. Bland godt og øk hastigheten og kjør noen minutter til.
 6. Fordel blandingen på tre runde former á 20 cm med bakepapir i bunnen (ca. 3,5 dl røre pr. form) og stek dem i 25-30 minutter til de har en svampaktig konsistens. Stikk en kakenål i midten av kaken, det skal ikke være rester på den når den tas ut.
 7. La kakene hvile litt i formene før de flyttes over på en rist for avkjøling.
 8. Lag kremost-toppingen mens du venter.
 9. Visp melisen og smøret i en kjøkkenmaskin eller bruk elektrisk håndmikser, og kjør på middels hastighet til alt er blandet godt.
 10. Ha i kremosten og bland alt godt sammen.
 11. Kjør på middels hastighet i minst fem minutter, til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye, da blir toppingen fort for løs.
 12. Når kakebunnene er avkjølt, legg en bunn på et kakefat og fordel ca. 1/3 av kremost-toppingen med en kniv eller slikkepott. La smulene på bakepapiret bli tørre og bruk dem som pynt.
 13. Legg neste bunn oppå og fordel resten av toppingen over og på sidene av kaken.
Tips: Jeg brukte en konditorifarge fra Cacas som heter "Icing farge red no taste - 610-998" du finner den her Icing farge. Den er noe tykkere i konsistensen og må derfor blandes ut med ca. 4 ts vann for å få riktig blandingsforhold med kakaopulveret.


Voila!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar