lørdag 27. september 2014

Woohooo! Jeg rakk det!!!

Oppskrift lenger ned :-)
Nå er jeg nesten litt fornøyd med meg selv, jeg klarer målet mitt for måneden - 1 ny oppskrift :-)

Det skal sies at når det kommer til å prøve ut nye oppskrifter så blir det en del prøving og feiling og det å komme med 1 ny oppskrift vil ikke si at det bare er testet en i løpet av måneden som har godt. Jeg har hatt hele 4 bakerunder, 1 var vellykket (gammel oppskrift alltid en slager), 1 var helt grei etter min mening, men falt i smak hos mine kollegaer, 2 gikk skikkelig BÆSJ!

Først ut: Den velykkede :-) Boller etter min ene bolleoppskrift som jeg bruker til alt (du finner den i margen til høyre, eller ved å søke på boller i søkefeltet), med en liten vri. Jeg delte deigen inn i 32 stykker og kjevlet ut små lapper, på hver lapp la jeg en stor teskje evt. liten spiseskje med vaniljekrem(fra butikken), snurpet sammen og la den med snurpen ned på et stekebrett. Stekte dem i 12-15 minutter på 175 grader varmluft, de ble helt nydelige. Ferske boller med deilig vaniljefyll! Anbefales på det sterkeste!

Andremann: Krusedullkaker. Etter min mening litt melete i smaken, men den kommentaren kom ikke fra en eneste testperson, og boksen ble fort tom...så da legges oppskriften ut her på bloggen for den som vil prøve seg frem :-)

Krusedullkaker

Ingredienser:
200 g romtemperert smør
150 g sukker
1 egg
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
4 ss kakaopulver

Fremgangsmåte:
  1. Ha smør og sukker i en stor bolle og visp det luftig med en håndmikser, visp inn egget.
  2. Visp gradvis inn vaniljesukker og hvetemel. Del deigen i to like store emner. Visp kakaoen inn i den ene deigemnet. Trill hvert emne til tykke pølser og pakk dem inn i plastfolie, og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Kjevle hvert emne til et ½ cm tykt rektangel, legg sjokoladedeigen oppå den lyse og renskjær kantene. Rull leivene sammen som en rullekake, pakk rullen i plastfolie og legg den i fryseren i 20-30 minutter.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør 3 stekebrett eller kle dem med bakepapir.
  5. Skjær deigen i så tynne skiver som du klarer, ca ½ cm tykke. Fordel kakene utover stekebrettene med godt mellomrom mellom kakene.
  6. Stek kakene i 12-15 minutter, til de er gyldne, la kakene avkjøles i noen minutter på stekebrettet før de legges over på rist hvor de avkjøles helt.
Litt bilder...

Kjevle ut to leiver...
Legg dem oppå hverandre...
Rull dem sammen og pakk dem i plastfolie, sett i fryseren. (Del opp, fordel på brett, stek og avkjøl...)
Voila!


 Der har du det. En ferdig testet oppskrift. Som sagt, litt melete, men det kan være jeg som pirker. Test den gjerne ut og kom med tilbakemeldinger :-)

God Helg!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar