tirsdag 16. desember 2014

Høsten gikk fort...og nå er det jul!

Heisann sveisan!

Jeg som var så fornøyd med å klare målet mitt i september hoppet glatt over både oktober og november!
Unnskyldningen er enkel: Jeg og mannen min skal få bli foreldre for en til :-) Første trimester er unnagjort, og da kom noen av kreftene tilbake...men bare noen ;-)

Denne gangen kommer det en oppskrift på enkle muffins, vanilje eller sjokolade, med litt stasj på toppen. Jeg kommer over oppskriften på en blogg for de som vil ha melkefri mat/kaker, en blogg jeg søkte opp fordi jeg får besøk i jula av en som ikke tåler melk, men kake må det jo bli allikevel!

Testet oppskriften her igår og de ble veldig gode, lagde halv røre med vanilje og halv med sjokolade, og falt pladask for den med vanilje - spesielt med jordbærstrø på...NAMNAM...se oppskrift nedenfor :-)

Den siste tiden har gått med til jobb, barn og juleforberedelser (da julen er hjemme hos oss i år...), men noen ting har jeg fått laget på kjøkkenet innimellom. Jeg måtte i år som før lage den supergode peanøttsjokoladen som ALLE liker, for å så spise opp halvparten samme kveld... Jeg har planlagt et pepperkakehus, men det må bli til helgen tror jeg...kanskje det blir et bilde og en God Jul hilsen - hvis ikke ...GOD JUL på forskudd :-)

Her er oppskriften på muffins, anbefales som sagt med jordbærstrø :-)

Muffins uten melk


12 muffins i brett

3 egg
2 dl sukker
50 gram smeltet melkefritt smør (Eks: Melange uten melk og soya)
1 dl vann
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3 dl siktet hvetemel
(2ss kakao, for sjokolademuffins)

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Ha i vann og smeltet melkefritt smør, rør forsiktig inn.
3. Sikt så inn mel, bakepulver og vaniljesukker (Kakao).
4. Rør sammen forsiktig med en slikkepott, så ikke luften av eggedosisen forsvinner.

Hell over i muffinsformer i muffinsbrett og stek i 15-20 minutter på midterste rille på 180 grader. Jeg bruker ikke varmluft på muffins da det som oftest resulterer i skjeve topper :-)

Topping til muffinsene
50 gram melkefritt smør, mykt.
1 ts vaniljesukker
3 ss vann
ca. 250 gram melis

Sjokoladetopping: + 1 ss kakaopulver
Vaniljetopping: + 1/2 ts sitrondråper og noen dråper vanilje essens.

1. Pisk smør, melis og vaniljesukker hvitt.
2. Tilsett vann og ev kakaopulver.
3. Ha toppingen over i en sprøytepose og ha den på muffinsene, pynt gjerne med noe mrsomt strøssel om du har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar