fredag 12. februar 2021

Min mest etterspurte oppskrift - revidert

Hei alle sammen!

I dag sendte jeg av gårde en av disse kakene med mannen min på jobb. Han fyller år i morgen og det var brått hans tur til å ta med seg kake...altså overtale den kakebakeglade fruen til å bake for han ;-)

Kaken ble igjen en stor suksess - og oppskrifta ble etterspurt...en oppskrift jeg har endret flere ganger siden den først ble lagt ut på bloggen, og derfor kommer nå en revidert utgave :-) 

Vær oppmerksomme på at bildene vil vike litt fra det ferdige resultatet. På bildet er ikke kremen blitt pisket etter avkjøling, noe jeg nå ALLTID gjør når jeg lager denne nå.

Etter første innlegg om denne kaken har jeg byttet til en større stekeovn, og oppskriften måtte derfor ganges opp noe. Har du en stor stekeovn - bruk målene som står i parentes nedenfor. Hvis du har en litt mindre ovn, bruk minste mål.

Lykke til med baksten :-)

PS: Stor porsjon gul krem er å foretrekke - den er det beste med hele kaken ;-)


Kakebunn
8 eggehviter (hvis du har stor ovn, bruk 12)
400 g melis (hvis du har stor ovn, bruk 600 g)
400 g malte mandler (hvis du har stor ovn, bruk 600 g)
2 ss bakepulver

Gul krem
8 eggeplommer (12)
2 dl kremfløte (3dl)
240 g sukker (360 g)
2 ts vaniljeessens (3 ts)
240 g romtemperert smør (360 g)

Pynt
50 g melkesjokolade

  1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Bland de malte mandlene med bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.
  2. Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Avkjøl kaken i formen, hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse.
  3. Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen med kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeessensen og deretter smøret i terninger. Avkjøl kremen til den er helt kald – la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer, aller helst over natta.
  4. Ta kremen ut av kjøleskapet og pisk den med mixer til den får en kremet konsistens, 1-2 minutter.
  5. Legg den ene kakebunnen på et passende avlangt fat, bre over ca. halvparten av kremen og legg den andre kakebunnen over. Smør resten av glasuren over kaken og langs sidene. Sett kaken kjølig. 
  6. Smelt sjokoladen over vannbad, eller 2x30 sekunder i mikroen, rør den glatt og vent til den er fingervarm. Ringle den over kaken. Sett kaken kaldt frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar